RC Klub (Miskolc) BelépésKépek

R (27).JPG

Építés, Technológia

Látogatóink:

Oldalainkat 117 vendég böngészi
Tartalom találatai : 2374453
Szárnyvédőtok készítése PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Magi István   
2010. június 26. szombat, 08:04

Szárnyak, vezérsíkok szállítás, tárolás közbeni védelmére kiválóan alkalmas az erős, fényes, légpufis hőtűkőr fólia. A hőtűkőr fóliát eredetileg a radiátorok mögé (falhoz) szánták hőszigetelőnek és hő visszaverőnek. Beszerezhető minden barkácsáruházban.


(szárnyvédőtok)


A hőtükörfólia egyik oldala fényes, a másik oldalon jól látszanak a légpárnák.


(külső fényes oldal)


(belső, légpufis oldal)

A kapható hőtűkőr fólia mérete 120×60 cm. Ára kb. 400 Ft/lap.

A tokot két félből, egymásra csúsztathatóan készítsük el. Az egyes felek kb. 10cm hosszban lapolják egymást. Ez a lapolás elég jól fog kapaszkodni, így szállítás alkalmával a tok nem fog lecsúszni a szárnyról.

Fektessük a szárnyat a fólia hátoldalára és oldalanként kb. 2cm-er nagyobbra rajzoljuk fel a két szárnyfelet. Az egyik oldalon érdemesebb még nagyobbra (kb. 3 cm-rel) rajzolni, hogy könnyebben egymásra húzhatóak legyenek.

A körberajzoláskor vegyük figyelembe a szárny vastagságát, kúposságát és az esetlegesen kiálló alkatrészek (pl. szervók) helyigényét is!

A szárny kúpossága esetén a kivágott szárnyfelet tükrözve rajzoljuk át, hogy megkapjuk a párját (a fényes felület legyen kifele).

Ragasszuk körbe szürke, széles ragasztó szalaggal kívűl, belül! A belső is szükséges, mert különben a belső oldalára fog tapadni a szárny fóliája!


(szűkebb, majd a kicsit bővebb tok felhelyezése)

Én személy szerint a vezérsíkokat is védem hasonlóképpen.

Legalább szállításkor ne sérüljön a gép! Nevetés